неділя, 24 вересня 2017 р.

Гурток "Журналісти-початківці"

Загальноосвітня цінність вивчення основ журналістики полягає в тому, аби сформувати цілісні знання з цього предмета, вивчити закони, на яких вона базується, поняття професійної етики, сучасної інформаційної системи, жанрів, процесу написання матеріалів. Предмет спрямований на те, щоб навчити учнів усвідомлено орієнтуватися у життєвих ситуаціях, у тих подіях, які відбуваються у світі, державі, області, місті, навчальному закладі, правильно формувати свої думки, уміти їх викладати в журналістських матеріалах, набути умінь і навичок спілкування з майбутніми героями творчих робіт.





Загальна мета програми полягає у формуванні знань, які допоможуть орієнтуватися у навколишньому середовищі, дадуть змогу учням ознайомитись з майбутньою професією, оволодіти теоретичними знаннями та практичними вміннями, які допоможуть їм у практичному житті.

  Мета реалізується через головні завдання:
  • формування в учнів поняття про професію "журналіст" та завдання сучасної журналістики;
  • розкриття ролі журналіста у суспільстві, вплив на формування світогляду людей, сприймання тих процесів, що відбуваються в навколишньому світі;
  • обгрунтування доцільності формувати власну думку та викладати на папері найголовніше, найактуальніше;
  • формування навичок журналістської майстерності;
  • виховання національно свідомого громадянина, який би з пошаною ставився до своєї країни та співгромадян;
  • навчити учнів умінь практично застосовувати здобуті знання, користуватися джерелами інформації, оперативно відгукуватися на події, самостійно писати матеріали, аналізувати їх;
  • розвиток навичок співпраці з існуючими засобами масової інформації;
  • створення умов для реалізації творчих здібностей школярів.

Засвоєнню програми сприяють різноманітні форми роботи з учнями: лекції, бесіди, зустрічі з цікавими людьми, огляди, екскурсії, рольові та ділові ігри, прес-конференції тощо. Вихованці мають можливість виконувати практичні завдання, беручи участь у підготовці та випуску шкільної друкованої газети.

З метою розвитку здібностей обдарованих дітей, якісної підготовки до участі в конкурсах, фестивалях журналістського спрямування та інших масових заходах з розвитку дитячих засобів масової інформації, даною програмою передбачаються індивідуальні навчальні заняття з вихованцями.

Немає коментарів: